Ενέργεια

Οι δύο λύσεις που «βλέπει» η Τσεχία για την ενεργειακή κρίση

Οι δύο λύσεις που «βλέπει» η Τσεχία για την ενεργειακή κρίση
Το τσεχικό Συμβούλιο της Προεδρίας της ΕΕ βλέπει δύο βιώσιμες προτάσεις

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 9/9 για να συζητήσουν πιθανές λύσεις για την αύξηση των τιμών της ενέργειας. Το τσεχικό Συμβούλιο της Προεδρίας της ΕΕ βλέπει δύο βιώσιμες προτάσεις, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη (6 Σεπτεμβρίου) ο Τσέχος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Γιόζεφ Σικέλα, σύμφωνα με το euractiv.gr

Η πρώτη πρόταση προβλέπει την αποσύνδεση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτό σημαίνει ότι οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου που αποτελούν σήμερα αντικείμενο ενεργειακού πολέμου δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος», δήλωσε ο υπουργός Σικέλα. Ωστόσο, η αποσύνδεση των τιμών θα μπορούσε να ενισχύσει τη ζήτηση για φυσικό αέριο και να οδηγήσει σε ελλείψεις του, σημείωσε.

Η δεύτερη πρόταση βλέπει τη λύση στον καθορισμό μέγιστων τιμών για όλους τους τύπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκτός από τις πηγές που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ενημέρωσε το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων.Ο Σικέλα είναι πεπεισμένος ότι η συνάντηση της Παρασκευής στις Βρυξέλλες θα καταλήξει σε λύση.

«Υπάρχει μια συντριπτική συναίνεση (μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ) ότι πρέπει να καταστήσουμε τις αγορές ρευστές, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να παρέχουμε στους εμπόρους αρκετή ρευστότητα για να μπορούν να συναλλάσσονται», δήλωσε ο Σικέλα.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης