Ενέργεια

X. Δούκας: Τετριμένες διαπιστώσεις, αόριστες αναφορές και παραπομπές για περισσότερες λεπτομέριες στο μέλλον

X. Δούκας: Τετριμένες διαπιστώσεις, αόριστες αναφορές και παραπομπές για περισσότερες λεπτομέριες στο μέλλον

 Ο ενεργειακός πόλεμος κλιμακώνεται και το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις

 

Για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου τριών Υπουργών για τα κίνητρα και τα αντικίνητρα, που θα δοθούν στο δημόσιο, ώστε οι εργαζόμενοι να κλείνουν τα ανοιχτά παράθυρα, να μην ξεχνούν ανοιχτό το κλιματιστικό, να σβήνουν τα φώτα στους χώρους μετά την εργασία και να αναλάβει δράση ο «ενεργειακά υπεύθυνος» στα κτίρια του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα αναφέρει σε σχόλιο του ο Χάρης Δούκας γραμματέας τομέα ενέργειας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.


"Μόνο που επί δεκατέσσερα χρόνια δεν έχουν ακόμα οριστεί τα πρόσωπα αυτά στα περισσότερα κτίρια.
Δεν ακούσαμε όμως τίποτα για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, μέχρι πότε δηλαδή θα πρέπει να επιτευχθεί η εξοικονόμηση κατά 10%, ούτε καν πώς θα υπολογίζεται.
Καμία απάντηση επίσης δεν πήραμε για το πότε θα εκκινήσουν προγράμματα υποστήριξης των Δήμων για παραγωγή καθαρής ενέργειας όπως προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέλος, καμία ενημέρωση δεν υπήρξε σχετικά με το τί θα ισχύσει για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αν και πώς θα αλλάξουν/ αν τελικά αλλάζουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις στην κατανάλωση ενέργειας.
Τετριμμένες διαπιστώσεις, αόριστες αναφορές και παραπομπές για περισσότερες λεπτομέρειες στο άμεσο μέλλον.
Ενώ ο ενεργειακός πόλεμος κλιμακώνεται και το κόστος γίνεται δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις, για την Κυβέρνηση τα πράγματα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενισχύοντας το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης

?>