Ενέργεια

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Οι καταναλωτές θα πρέπει να «απορροφήσουν» ένα μέρος των αυξήσεων στην ενέργεια

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Οι καταναλωτές θα πρέπει να «απορροφήσουν» ένα μέρος των αυξήσεων στην ενέργεια
Η κυβέρνηση της χώρας θα παρουσιάσει λεπτομερώς την πολιτική που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες

Όλοι οι Γάλλοι καταναλωτές θα προστατεύονται από τα προσεχή πλαφόν στις τιμές ενέργειας, δήλωσε σήμερα (12/9) σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bruno Le Maire.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα νοικοκυριά θα πρέπει να απορροφήσουν τα ίδια βάρη και ένα «μικρό μέρος» του αυξημένου κόστους στην ενέργεια.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της χώρας θα παρουσιάσει λεπτομερώς την πολιτική που θα ακολουθήσει, επεκτείνοντας τα τρέχοντα πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας που πρόκειται να εξαντληθούν αυτόν τον χειμώνα, τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Le Maire στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Γαλλία συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που τάχθηκαν υπέρ της εισήγησης για πλαφόν μόνο στο ρωσικό φυσικό αέριο, της πρότασης για μηχανισμό ανάκτησης εσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς και της πρότασης για στήριξη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε προθεσμιακή αγορά, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα στις Βρυξέλλες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης