Ενέργεια

Προς εθνικοποίηση η Uniper – Τι εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση

Προς εθνικοποίηση η Uniper – Τι εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση
Οι γερμανικές Αρχές εξετάζουν να ανεβάσουν το ποσοστό τους στο 50% στην Uniper

Την κρατικοποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής φυσικού αερίου της χώρας Uniper, εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, οι γερμανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αύξηση του ποσοστού του γερμανικού κράτους στο ενεργειακό κολοσσό σε επίπεδο άνω του 50%. Μάλιστα, η κυβέρνηση είναι δεκτική σε κάτι τέτοιο, καθώς κρίνεται αναγκαία η προστασία του ενεργειακού δικτύου της χώρας υπό τον φόβο της κατάρρευσης.

Η έκκληση για βοήθεια

Η Uniper, που έχει ήδη λάβει κρατική στήριξη έως και 20 δι. ευρώ, χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, όπως αναφέρουν πηγές που έχουν γνώση του θέματος.  Σημειώνεται ότι στα τέλη του Αυγούστου, η Uniper κατέθεσε αίτημα για επιπλέον 4 δις. ευρώ χρηματοδότησης από το Βερολίνο.

Παράλληλα, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το στην Γαλλία επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με την EDF. H κυβέρνηση Macron χει δώσει περίπου 8 δισ. ευρώ για την πλήρη επανακρατικοποίηση της Electricite de France (EdF), που απέτυχε ως αξιόπιστος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας και χρειάζεται βοήθεια. Στην Τσεχία η κυβέρνηση έδωσε στην ελεγχόμενη από το κράτος επιχείρηση κοινής ωφελείας της χώρας CEZ έκτακτο δάνειο 3 δισ. ευρώ. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης