Ενέργεια

Wirth (Chevron): Προβλέπει αυξήσεις - σοκ στους λογαριασμούς θέρμανσης στις ΗΠΑ

Wirth (Chevron): Προβλέπει αυξήσεις - σοκ στους λογαριασμούς θέρμανσης στις ΗΠΑ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Mike Wirth μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, πιστεύει ότι οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα σοκ όταν λάβουν τους λογαριασμούς θέρμανσης του σπιτιού αυτόν τον χειμώνα, μιλώντας στο CNN
Οι τιμές στην αντλία έχουν πέσει μαζί με το κόστος ενός βαρελιού αργού πετρελαίου, ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, Mike Wirth μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, πιστεύει ότι οι καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα σοκ όταν λάβουν τους λογαριασμούς θέρμανσης του σπιτιού αυτόν τον χειμώνα, μιλώντας στο CNN.

Ο Wirth δεν προβλέπει αύξηση του μεγέθους που παρατηρείται στην Ευρώπη, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, κυρίως λόγω των επιπτώσεων του περιορισμού των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Η ενεργειακή κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ήπειρο είναι απλά τρομακτική.
«Οι τιμές έχουν ανέβει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.
Βλέπουμε ήδη αυτόν τον αντίκτυπο να γίνεται αισθητός στην ευρωπαϊκή οικονομία και πιστεύω ότι είναι πιθανό η Ευρώπη να μπει σε ύφεση», δήλωσε ο Wirth.

Ωστόσο, είπε στο CNN ότι οι τιμές του φυσικού αερίου θα μπορούσαν να είναι «σημαντικά υψηλότερες» αυτόν τον χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 15% μέχρι στιγμής φέτος.
Αυτό συνέβαλε στην ενίσχυση των πωλήσεων, των κερδών και των τιμών των μετοχών εταιρειών όπως η Chevron (CVX).
Οι μετοχές της Chevron (CVX) αυξήθηκαν σχεδόν κατά 40% το 2022, καθιστώντας τις με τις καλύτερες επιδόσεις στον Dow.
Η ανταγωνιστική Exxon Mobil (XOM)l έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 60%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης