Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Ο λιγνίτης θα προσθέσει 1,9 GW στην ενεργειακή εφεδρεία από τον Οκτώβριο

Γερμανία: Ο λιγνίτης θα προσθέσει 1,9 GW στην ενεργειακή εφεδρεία από τον Οκτώβριο
Οι μονάδες θα εισέλθουν στην εξασφάλιση της ισχύος μαζί με τις μονάδες Niederaussem E, F και Neurath C της αντίστοιχης RWE (300 MW η καθεμία), όπως ανέφερε το υπουργείο.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι λιγνίτη δυναμικότητας καύσης 1,9 GW πρόκειται να μπει στον νέο χειμερινό εφεδρειακό μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, με τις μονάδες της Leag και της RWE να έχουν εγγραφεί.
Η εγχώρια παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας Leag ετοιμαζόταν να επανεκκινήσει τις δύο λιγνιτικές μονάδες Jaenschwalde E και F (500 MW έκαστη) για να εξασφαλίσει την τροφοδοσία από τον Οκτώβριο εν μέσω της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης, είπε στη Montel.

Οι μονάδες θα εισέλθουν στην εξασφάλιση της εφεδρείας μαζί με τις μονάδες Niederaussem E, F και Neurath C της αντίστοιχης RWE (300 MW η καθεμία), όπως ανέφερε το υπουργείο.

«Αυτό αντιστοιχεί σε συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,9 GW», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Suzan Ungrand στη Montel.
Ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο εκπρόσωπος της RWE Matthias Beigel επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να επανεκκινήσει τις μονάδες της τον επόμενο μήνα, αλλά δεν διευκρίνισε το πότε.

Νομικό πλαίσιο

Στο πιο πρόσφατο stress test των γερμανικών ΔΣΜ, περίμεναν ότι η Leag θα μπορούσε να επανεκκινήσει τις μονάδες της το νωρίτερο μέχρι την 1η Οκτωβρίου και η RWE έως τις 11 Οκτωβρίου.
Το καλοκαίρι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περίπου 10 GW ισχύος δυναμικού άνθρακα, λιγνίτη και πετρελαίου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από τώρα έως τον Απρίλιο του 2023, λόγω της πίεσης του εφοδιασμού που προκλήθηκε από την έλλειψη ρωσικού φυσικού αερίου εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης