Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Moody's: Επιβεβαιώνει σε Ba3 την αξιολόγηση της Ελλάδας, σταθερό το outlook - Πρόοδος στις τράπεζες, πρόβλημα ο πληθωρισμός

Moody's: Επιβεβαιώνει σε Ba3 την αξιολόγηση της Ελλάδας, σταθερό το outlook - Πρόοδος στις τράπεζες, πρόβλημα ο πληθωρισμός
Δε μεταβάλλει τις αξιολογήσεις της Ελλάδας η Moody's
Σε «Ba3» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Moody's Investors Service, διατηρώντας παράλληλα τις σταθερές προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επικαλείται τις βελτιώσεις στα θεμελιώδη πιστωτικά μεγέθη της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια, έναντι των επίμονων προκλήσεων εν μέσω ενός ολοένα και πιο δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

Γρήγορη ανάκαμψη

Ειδικότερα, οι ελληνικές αρχές έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) των τραπεζών, γεγονός που τις ελευθερώνει για να δανείσουν και να στηρίξουν την οικονομία.
Επιπλέον, η ελληνική οικονομία ανέκαμψε γρήγορα από το οικονομικό σοκ που σχετίζεται με την πανδημία και οι προοπτικές είναι καλές για αύξηση των επενδύσεων υπό το φως των μεγάλων κεφαλαίων της ΕΕ και των άμεσων ξένων επενδύσεων, που υποστηρίζουν την οικονομική ισχύ της Ελλάδας.

Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει υψηλός κίνδυνος βαθιάς ύφεσης στη ζώνη του ευρώ, επίμονος πληθωρισμός, πιο παρατεταμένη διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού, αυστηρότερη παγκόσμια ρευστότητα και απόσυρση της στήριξης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Η επιβράδυνση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η δικαιοσύνη, η εκπαίδευση, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι αγορές εργασίας μετά τις επικείμενες εκλογές, θα επιβάρυνε την οικονομία και θα επηρεάσει την αξιολόγηση της Moody's για τη θεσμική δύναμη και τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης