Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για φυσικό αέριο η Γερμανία

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για φυσικό αέριο η Γερμανία
Οι σταθμοί του Γερμανού καγκελάριου

Η Γερμανία ενδέχεται να εξασφαλίσει προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει να αντισταθμίσει τις κινήσεις της Ρωσίας για μείωση των προμηθειών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο καγκελάριος Olaf Scholz είναι πιθανό να υπογράψει συμβόλαια παράδοσης κατά τη διάρκεια μιας διήμερης επίσκεψης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα (19/9) ο υπουργός Οικονομίας Robert Hebek επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν καλά, ιδιαίτερα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η παροχή φυσικού αερίου αυξάνεται σταδιακά και η κυβέρνηση βρίσκεται σε μόνιμες συνομιλίες με πολλές χώρες, καθώς και με τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου. Ο καγκελάριος θα ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την επόμενη εβδομάδα και σίγουρα θα μπορέσει να υπογράψει κάποια συμβόλαια για LNG. Με αυτόν τον τρόπο, θα κλείσουμε την τρύπα που έχει ανοίξει από την έλλειψη ρωσικού φυσικού αερίου» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Scholz σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δεδομένου ότι η ενεργειακή συνεργασία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τους.

Κομβική η συνεργασία με τα ΗΑΕ

Καθοριστική είναι η συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη Γερμανία, καθώς τον φετινό χειμώνα έχει αυξηθεί η ανησυχία για μπλακ άουτ και δελτίο ενέργειας. Επίσης, η Γερμανία και το Κατάρ έχουν συνομιλίες για πιθανή αποστολή LNG, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοινώσιμη πρόοδος.

Οι συζητήσεις με τους προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχουν αποδειχθεί περίπλοκες, για να βοηθηθεί η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να αποφύγει τις ελλείψεις αυτόν τον χειμώνα.

Το πρόγραμμα

Ο πρώτος σταθμός του Scholz στο ταξίδι του θα είναι η Σαουδική Αραβία, όπου θα συναντήσει τον βασιλιά καθώς και τον de facto ηγεμόνα της χώρας, τον διάδοχο του θρόνου Mohammed bin Salman. Την Κυριακή θα είναι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κατάρ πριν επιστρέψει το βράδυ στο Βερολίνο.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε την Πέμπτη (15/9) ότι η πρώτη δοκιμαστική παράδοση πράσινου υδρογόνου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο, μέρος μιας προσπάθειας για τη δημιουργία «ευρείας αλυσίδας αξίας υδρογόνου μεταξύ Γερμανίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων». «Η πιλοτική παράδοση θέτει ένα σημαντικό θεμέλιο για τη μεσοπρόθεσμη εισαγωγή υδρογόνου, η οποία στη συνέχεια θα γίνει πράσινη», ανέφερε το υπουργείο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης