Ενέργεια

H ΔΕΗ κερδισμένη από τις μετακινήσεις μέχρι τον Αύγουστο - Σημαντική ενίσχυση και για την ZENIΘ

H ΔΕΗ κερδισμένη από τις μετακινήσεις μέχρι τον Αύγουστο - Σημαντική ενίσχυση και για την ZENIΘ
Οι μετακινήσεις πελατών από πάροχο σε πάροχο ξεπέρασαν τον Αύγουστο τις 25 χιλιάδες από λίγο πάνω τις 23 χιλιάδες τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,77%

Στην αγκαλιά της ΔΕΗ αναζητούν καταφύγιο από τις υψηλές τιμές ρεύματος και την ανασφάλεια από την παρατεταμένη ενεργειακή αβεβαιότητα οι καταναλωτές. Τα ανεπίσημα στοιχεία της αγοράς για τις μετακινήσεις πελατών τον Αύγουστο, πρώτο μήνα εφαρμογής του νέου συστήματος τιμολόγησης και ελεύθερης μετακίνησης πελατών από πάροχο σε πάροχο, δείχνουν ρεκόρ επιστροφής πελατών προς τη ΔΕΗ σε συνέχεια επίσης ενός μεγάλου αριθμού μετακινήσεων τον Ιούλιο, στην κορύφωση του θορύβου που ξέσπασε γύρω από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και της γενικευμένης δυσπιστίας προς τους ιδιωτικούς παρόχους που τον συνόδεψε.

Τον Ιούλιο οι καταναλωτές που επαναπατρίστηκαν στη ΔΕΗ έφτασαν κοντά στους 5000 ενώ τον Αύγουστο ξεπέρασαν τις 7.500 χιλιάδες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό μετακινήσεων στο δίμηνο και μάλιστα σε απόσταση από τον αμέσως επόμενο πάροχο , την Zeniθ η οποία πρόσθεσε στο πελατολόγιό της περί τους 3.700 καταναλωτές τον Ιούλιο και πάνω από 4.500 τον Αύγουστο.

Στον αντίποδα της ΔΕΗ και της Ζeniθ βρέθηκαν τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο οι μικρές εταιρίες , Voltera και KEN το πελατολόγιο των οποίων φαίνεται κυριολεκτικά να φυλλορροεί. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η ΚΕΝ (πάνω από 1000 πελάτες τον Ιούλιο και πάνω από 1.600 τον Αύγουστο και η Voltera (με περίπου 800 απώλειες πελατών τον Ιούλιο και πάνω από 1300 τον Αύγουστο.
Mε αυξομειώσεις της τάξης των 300- 1000 πελατών κινήθηκαν οι μετακινήσεις στους λοιπούς ενεργούς παρόχους.
Αξιοσημείωτες είναι και οι μετακινήσεις στην Καθολική Υπηρεσία (καταφύγιο συνήθως τζαμπατζήδων) τον Ιούλιο, που ξεπέρασαν τις 7,5 χιλιάδες εκ των οποίων σχεδόν οι 7 χιλιάδες στη ΔΕΗ.

Οι μετακινήσεις πελατών από πάροχο σε πάροχο ξεπέρασαν τον Αύγουστο τις 25 χιλιάδες από λίγο πάνω τις 23 χιλιάδες τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 8,77%. Ο Αυγουστος πάντως δεν θεωρείται ενδεικτικός αριθμός μετακινήσεων, λόγω θερινών διακοπών και η αγορά αναμένει τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για να διαπιστώσει τον αντίκτυπο του νέου μοντέλου τιμολόγησης. Η τάση πάντως εκτιμάται ότι θα είναι αυξητική καθώς οι καταναλωτές εμπεδώνουν μήνα με το μήνα το νέο σύστημα και τις δυνατότητές τους για αλλαγή παρόχου χωρίς δεσμεύσεις και πέναλτι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης