Ενέργεια

Corriere della Sera: Μειωμένη εξοικονόμηση προτείνει το draft του προσχεδίου της ΕΕ

Corriere della Sera: Μειωμένη εξοικονόμηση προτείνει το draft του προσχεδίου της ΕΕ
Update στην ενημέρωση του προσχεδίου της ΕΕ

Το προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της ενεργειακής κρίσης θα δώσει στα κράτη μέλη περιθώρια να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λιγότερο από ό,τι προτείνεται επί του παρόντος, ανέφερε η Corriere della Sera, επικαλούμενη προσχέδιο εγγράφου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να δημοσιεύσει στις 28 Σεπτεμβρίου ένα έγγραφο που θα περιγράφει λεπτομερώς τα μελλοντικά βήματα που θα μπορούσε να λάβει η Ευρώπη για την εκτόνωση της κρίσης.

Το επίμαχο θέμα

Μεταξύ των πολλών ζητημάτων που θα τεθούν επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου, υπό εξέταση είναι το θέμα της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας κατά 5%/ώρα σε ώρες αιχμής, αντιπροσωπεύοντας τουλάχιστον το 10% όλων των ωρών από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Ωστόσο, μια ενημέρωση στο προσχέδιο επισημαίνει ότι οι χώρες μπορεί να αποφασίσουν να θέσουν έναν στόχο για διαφορετικό ποσοστό ωρών αιχμής, εφόσον καλύπτεται τουλάχιστον το 7% των ωρών αιχμής, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Είναι σαφές ότι με τα τρέχοντα δεδομένα, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ ασκούν πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να μετριαστεί, όσο γίνεται περισσότερο το μέγεθος της ενεργειακής κρίσης και να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης