Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Οι προετοιμασίες της Βιέννης για τον χειμώνα - Τα μέτρα εξοικονόμησης

Οι προετοιμασίες της Βιέννης για τον χειμώνα - Τα μέτρα εξοικονόμησης
Η χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το Δημαρχείο θα ξεκινήσει φέτος μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου

Ενόψει της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού, η κατανάλωση ενέργειας πρόκειται να μειωθεί, με τη Βιέννη να στοχεύει στην τήρηση της σύστασης της Επιτροπής της ΕΕ για μείωση της κατανάλωσης κατά 15% έως το τέλος Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με την πόλη της Βιέννης, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ως αποτέλεσμα, η μετάβαση σε ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες LED προωθείται στον οδοφωτισμό και λέγεται ότι έχουν ήδη αντικατασταθεί περίπου τα μισά από τα περίπου 153.000 δημόσια φωτιστικά σώματα, όπως μεταδίδει το Euractiv.gr

«Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία μετατροπής, οι περισσότεροι από 7.300 ιστορικοί λαμπτήρες θα ενσωματωθούν στο τρέχον πρόγραμμα μετατροπής και έτσι θα προωθηθούν», σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου της Βιέννης τη Δευτέρα.Σε περιοχές χαμηλής κυκλοφορίας, ο φωτισμός θα μειωθεί στο 75% ήδη από τις 10 το βράδυ και σε μόλις 50% από τα μεσάνυχτα.

Το αν το πολυπληθές Παγοδρόμιο θα πραγματοποιηθεί στην Rathausplatz θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Τα τρέχοντα σχέδια προβλέπουν τη λειτουργία του από τα μέσα Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.Η χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το Δημαρχείο θα ξεκινήσει φέτος μια εβδομάδα αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου. Τα φώτα και τα παραμύθια δεν πρόκειται να ανάψουν πριν από το σούρουπο. Το ζεστό κρασί και το παντς θα είναι ακριβότερα σχεδόν παντού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης