Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Γεμάτες οι αποθήκες φυσικού αερίου κατά 99% - «Απαγορεύεται ο εφησυχασμός»

Γαλλία: Γεμάτες οι αποθήκες φυσικού αερίου κατά 99% - «Απαγορεύεται ο εφησυχασμός»
Οι προμηθευτές ενέργειας είχαν δημιουργήσει συνολικά αποθέματα φυσικού αερίου 130 TWh

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή ενέργειας CRE δήλωσε σήμερα (5/10) ότι οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γαλλίας ήταν κατά 99% γεμάτες πριν από τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με το Reuters.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες και τα νοικοκυριά θα παραιτηθούν από την προσπάθεια της εξοικονόμησης ενέργειας, λόγω των υψηλών τιμών και των εντάσεων στην αγορά.

Σύμφωνα με τη CRE, οι προμηθευτές ενέργειας είχαν δημιουργήσει συνολικά αποθέματα φυσικού αερίου 130 TWh. Πρόκειται για ένα επίπεδο, που ήταν πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών και αντιπροσωπεύει περίπου τα 2/3 της χειμερινής κατανάλωσης φυσικού αερίου από ιδιώτες και μικρομεσαίες εταιρείες.

Επίσης, δεν διευκρίνισε πώς σχετίζεται αυτό με την κατανάλωση φυσικού αερίου από μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Οι εισαγωγές νορβηγικού φυσικού αερίου, οι εισαγωγές LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) καθώς και οι ανταλλαγές με ευρωπαίους γείτονες θα ολοκληρώσουν αυτούς τους όγκους καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Τέλος, η Ρυθμιστική Αρχή επανέλαβε ότι είναι πιθανές οι εντάσεις στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα και είπε ότι η υψηλή τιμή του φυσικού αερίου επιβαρύνει το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας και τον κρατικό προϋπολογισμό, προσθέτοντας ότι απαιτείται μια τεράστια εθνική προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης