Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γαλλία: Ζεστό νερό τέλος σε δημόσια κτίρια και πισίνες για μείωση κατανάλωσης

Γαλλία: Ζεστό νερό τέλος σε δημόσια κτίρια και πισίνες για μείωση κατανάλωσης

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας ανά τομέα ανακοινώνει την Πέμπτη ο Μακρόν

 

Η Γαλλία θα κλείσει το ζεστό νερό στις τουαλέτες των δημόσιων κτιρίων και θα δώσει εντολή στους δήμους να μειώσουν τη θερμοκρασία του νερού στις δημόσιες πισίνες κατά 1 βαθμό Κελσίου ως μέρος ευρύτερων σχεδίων για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας ανά τομέα, με στόχο την αποφυγή διακοπών ρεύματος ή ελλείψεων στην παροχή φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Έχει ζητήσει από τη βιομηχανία, τα νοικοκυριά και τις δημοτικές αρχές να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ως απάντηση στη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και στις τιμές της ενέργειας.

Η εφημερίδα Le Parisien ανέφερε ότι η παραγωγή ζεστού νερού μόνο στα διοικητικά κτίρια αντιπροσωπεύει το 10% του ενεργειακού λογαριασμού του γαλλικού κράτους, το οποίο απασχολεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους.

Με μια ενεργειακή κρίση να πλανάται στην Ευρώπη, η Γαλλία έχει καταστήσει το "la sobriete energetique" (ενεργειακή απόδοση) κεντρικό πυλώνα πολιτικής της για την αποφυγή υπερβολικής καταπόνησης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, το οποίο επίσης πλήττεται από τις διακοπές πυρηνικών αντιδραστήρων.

«Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα να ταξιδεύουν με τρένο αντί με αεροπλάνο για ταξίδια κάτω των τεσσάρων ωρών», δήλωσε στο Reuters κυβερνητική πηγή.

Σύμβουλος του υπουργού Μεταφορών είπε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο για να προσφέρει οικονομικά οφέλη στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν car-sharing.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επίσης μια δημόσια εκστρατεία επικοινωνίας για να παροτρύνει τους πολίτες να εξοικονομούν ενέργεια σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Ο Μακρόν έχει επίσης δεσμευτεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στη Γαλλία κατά 40% έως το 2050 για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί στις διεθνείς συμφωνίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτό απαιτεί μια διαρκή αλλαγή στις συνήθειες και τη συμπεριφορά μας», ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας σε ανακοίνωσή του πριν από τις ανακοινώσεις της Πέμπτης.


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης