Ενέργεια

Πως η SEFE, πρώην Gazprom Germania, στοχεύει σε κάλυψη της παραγωγής 300 TWh ετησίως

Πως η SEFE, πρώην Gazprom Germania, στοχεύει σε κάλυψη της παραγωγής 300 TWh ετησίως
Αναζήτηση προμηθευτών LNG στην Σιγκαπούρη

 «Αναζητούμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο από φυσικό αέριο αγωγών δυτικής Ευρώπης και LNG παγκόσμιας προέλευσης», δήλωσε ο CEO της Sefe, πρώην Gazprom Germania.

Η γερμανική Sefe, παλαιότερα γνωστή ως Gazprom Germania, βρίσκεται σε συνομιλίες με εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Shell, για να αυξήσει σημαντικά τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και να εκπληρώσει υποχρεώσεις έως και 300 τεραβατώρες (TWh) το χρόνο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας.

«Αναζητούμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο από φυσικό αέριο αγωγών δυτικής Ευρώπης και LNG παγκόσμιας προέλευσης», δήλωσε ο Egbert Laege στο Reuters την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Σιγκαπούρη, έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους εμπορικούς κόμβους, για να μιλήσει με πιθανούς προμηθευτές.

Ο Laege είπε ότι το μερίδιο του LNG στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αναμένεται να είναι περίπου 20% για το 2023 και ότι βρισκόταν σε «εντατικές συνομιλίες» με πιθανούς εμπορικούς εταίρους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του για να αυξήσει αυτό το μερίδιο.


Τι σημαίνει SEFE

H  Sefe, συντομογραφία του Securing Energy for Europe, θα επιδιώξει συνεργασίες σε εμπορικούς κόμβους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, επεσήμανε.

Η Ευρώπη αγωνίζεται για φυσικό αέριο αφού ο πρώην κορυφαίος προμηθευτής ενέργειας η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες των εξαγωγών μέσω αγωγών, τερματίζοντας τη μακροχρόνια ενεργειακή σχέση της χώρας με το μπλοκ, και ειδικότερα τη Γερμανία.
Η Sefe στόχευε να εντάξει το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου της στις λεγόμενες μακροπρόθεσμες συμφωνίες, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν μεταξύ 10 και 25 ετών, σε περίπου τρία χρόνια, είπε ο Laege.

Ο Laege είπε επίσης ότι η Sefe θα απαιτήσει κρατική χρηματοδότηση από το Βερολίνο πέρα ​​από τα συμφωνημένα 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά και να διασφαλίσει ότι μπορεί να αγοράσει ρωσικούς όγκους που λείπουν από την αγορά spot.

"Η κατάργηση της εισφοράς φυσικού αερίου αλλάζει επίσης την κατάστασή μας", είπε ο Laege, αναφερόμενος στην ακύρωση ενός μέσου που θα επέτρεπε στους εισαγωγείς φυσικού αερίου να μετακυλίσουν υψηλότερα κόστη προμήθειας στους πελάτες.

Η Gazprom Germania αποσύρθηκε από τη ρωσική Gazprom νωρίτερα αυτό το έτος και τέθηκε υπό γερμανική ομοσπονδιακή κηδεμονία για να αποφευχθεί η κατάρρευση της εταιρείας, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το Reuters η Γερμανία εξετάζει την εθνικοποίηση του Sefe για να το προστατεύσει από τη χρεοκοπία, αλλά αυτό μπορεί να πάρει εβδομάδες.

Ο Laege είπε ότι ήταν βέβαιος ότι θα υπάρξει σαφήνεια στις συνεχιζόμενες συζητήσεις με την κυβέρνηση για όλα τα ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική ιδιοκτησία και χρηματοδότηση του ομίλου πριν από το τέλος του έτους.

Είπε επίσης ότι η Sefe εκπληρώνει επί του παρόντος την υποχρέωση να προμηθεύει 65 TWh φυσικού αερίου ετησίως στον γερμανικό εισαγωγέα VNG - μέρος της εταιρείας κοινής ωφέλειας EnBW - και ότι υπήρξαν πολύ καλές συνομιλίες με τη VNG για πολύ καιρό -πρόθεσμη λύση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης