Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψηφιακή σύνοδος κορυφής G7 για τους μαζικούς βομβαρδισμούς και τις νέες απειλές της Μόσχας

Ψηφιακή σύνοδος κορυφής G7 για τους μαζικούς βομβαρδισμούς και τις νέες απειλές της Μόσχας
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφραστεί στην αρχή της συνόδου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 θα συμμετάσχουν σε ψηφιακή συνεδρίαση εντός της ημέρας για να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν την Ουκρανία και να φροντίσουν να λογοδοτήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τη σειρά ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων εναντίον ουκρανικών υποδομών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφραστεί στην αρχή της συνόδου, πρόσθεσε η αμερικανική προεδρία.

Η ιαπωνική Nissan πουλά τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία στο ρωσικό κράτος

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan πουλά τα ρωσικά περιουσιακά της στοιχεία στο ρωσικό κράτος, με τη δυνατότητα να επαναγοράσει τις δραστηριότητες εντός έξι ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Η Nissan ανέφερε σε ανακοίνωση ότι είχε αποφασίσει να φύγει από τη ρωσική αγορά και ότι ανέμενε έκτακτες ζημίες ύψους 100 δισεκ. γεν (686,72 εκατ. δολάρια) από αυτή τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων.

Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί μία ακόμα έξοδο μεγάλης εταιρίας από τη Ρωσία από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και αντικατοπτρίζει την κίνηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, που πούλησε το πλειοψηφικό της ποσοστό στη ρωσική Avtovaz σε Ρώσο επενδυτή τον Μάιο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης