Παρενέργειες

Με την έκπτωση ΔΕΠΑ 20% φθηνότερο το αέριο από το περέλαιο θέρμανσης

Με την έκπτωση ΔΕΠΑ 20% φθηνότερο το αέριο από το περέλαιο θέρμανσης

Καθοριστικής σημασίας για τους τελικούς καταναλωτές, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η έκπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην τιμή του φυσικού αερίου.
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει δεσμευθεί να παρέχει έκπτωση 90 ευρώ/MWh στους προμηθευτές φυσικού αερίου οι οποίοι θα μετακυλίουν την έκπτωση αυτή στους τελικούς καταναλωτές. Με δεδομένη λοιπόν την έκπτωση και παρά τους φόβους του προηγούμενου διαστήματος ότι η τιμή του φυσικού αερίου για θέρμανση θα εκτοξευθεί σε σχέση με το πετρέλαιο, τελικώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα τουλάχιστον επί του παρόντος.

Είναι ενδεικτικό ότι το τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο Αττικής, θυγατρικής της ΔΕΠΑ Εμπορίας για τον Οκτώβριο, έχει διαμορφωθεί στα 11 λεπτά ανά KWh. Αυτό σημαίνει ότι τελικώς το φυσικό αέριο θα είναι σχεδόν 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά την Παρασκευή μεταξύ 1,42 και 1,45 ευρώ ανά λίτρο.

Βεβαίως η αγορά του φυσικού αερίου είναι πολύ ρευστή όμως φαίνεται ότι οι παραινέσεις για στροφή από το φυσικό αέριο στο ντήζελ ήταν μάλλον βιαστηκές.
Η κρίση αφορά το σύνολο των ενεργειακών προϊόντων και η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος οδηγός για τους καταναλωτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης