Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διευκρινίσεις ΥΠΕΝ σε δημοσίευμα για τον νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων

Διευκρινίσεις ΥΠΕΝ σε δημοσίευμα για τον νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων
Η ΡΑΕ καταγράφει τα όποια υπερέσοδα και ενημερώνει σχετικά το Υπουργείο, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αναφέρεται στον νέο μηχανισμό τιμολόγησης και σε επιστολή της ΡΑΕ, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η στοιχειώδης δεοντολογία ενός δημοσιεύματος για το ενεργειακό, προϋποθέτει την αποτύπωση των μη αμφισβητήσιμων στοιχείων για την κυβερνητική πολιτική, έτσι όπως αυτή προκύπτει από τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Στην Συνέντευξη Τύπου της 6ης Οκτωβρίου 2022 προς τους διαπιστευμένους συντάκτες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εξήγησε κι ανέλυσε τον μηχανισμό ανάκτησης των όποιων υπερεσόδων δημιουργούνται στον κλάδο της προμήθειας, εξ αιτίας των ακραίων μεταβολών στην χονδρεμπορική αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι στο τέλος Νοεμβρίου κάθε έτους, με την υποστήριξη της ΡΑΕ θα υπολογίζονται τα τυχόν υπερέσοδα των εταιρειών προμήθειας και θα ανακτώνται, προκειμένου να επιστρέψουν μέσα από τις επιδοτήσεις, στα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Αυτονοήτως, λοιπόν, η ΡΑΕ καταγράφει τα όποια υπερέσοδα και ενημερώνει σχετικά το Υπουργείο».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου για το θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

«Έξι μήνες τώρα η κυβέρνηση επιμένει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια εις βάρος των πολιτών. Η επιστολή του επικεφαλής της ΡΑΕ προς τον υπουργό Ενέργειας, που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι αποκαλυπτική.Οι τιμές στην ενέργεια αντί να περιορίζονται ανεβαίνουν. Μόνο τον Σεπτέμβριο η αύξηση στις τιμές έφτασε μέχρι και 57% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μοναδική κυβέρνηση στον κόσμο που δημιούργησε μηχανισμό ελάφρυνσης, ο οποίος τελικά επιβαρύνει περισσότερο νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην κορυφή της ακρίβειας πανευρωπαϊκά, όπως επιβεβαίωσε χθες και η έκθεση του Συνδέσμου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της ΕΕ. Απέτυχαν να προστατεύσουν τους πολίτες. Πέτυχαν να προστατέψουν τα υπερκέρδη των εταιρειών. Τα αρνητικά ρεκόρ ακρίβειας που ζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φέρουν υπογραφή Μητσοτάκη».www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης