Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P, κέρδη 2,9% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,8% για τον Nasdaq και 0,6% για τον S&P, κέρδη 2,9% για τον energy sector

98 μονάδες έχασε ο Dow

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street την Τετάρτη παρά την προσπάθεια της να επεκτείνει το ράλι μετά από μια ισχυρή παρτίδα εταιρικών αποτελεσμάτων.


Ο Dow υποχώρησε 98 μονάδες, ή 0,32% στις 30,425 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% στις 3,695 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 2,9% στις 648,32 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,85% στις 10,680 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες κυμαίνονταν μεταξύ κερδών και ζημιών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι μετοχές του Netflix σημείωσαν ράλι 13% αφού δημοσίευσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις καθώς και την ισχυρή αύξηση των συνδρομητών για το τρίτο τρίμηνο. Η United Airlines ανέβηκε περισσότερο από 7% αφού ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις.

Η σταθερή έναρξη της σεζόν κερδών έρχεται καθώς πολλοί στη Wall Street επαναφέρουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη χαμηλότερα και οι επενδυτές ανησυχούν για μια ύφεση. Παρόλο που οι μετοχές είχαν σημειώσει ράλι τις πρώτες δύο ημέρες της εβδομάδας, οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν υψηλές και αυξήθηκαν την Τετάρτη, υποδηλώνοντας ότι οι φόβοι για ύφεση παραμένουν άθικτοι.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε απότομα στο 4,12% την Τετάρτη.

Μεταξύ των μεγαλύτερων απωλειών στο Nasdaq ήταν η κινεζική μετοχή τεχνολογίας JD.com, με πτώση άνω του 4%. Η Abbott Labs κατέγραψε μία από τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, με πτώση άνω του 7% παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο.

Η IBM και η Tesla θα ανακοινώσουν αποτελέσματα την Τετάρτη και η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Snap αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Οι κινήσεις της Τετάρτης ήρθαν μετά από άλλη μια ισχυρή ημέρα για τις μετοχές, με τον Dow να σημειώνει ράλι περίπου 337 μονάδων την Τρίτη και τον S&P 500 να κερδίζει 1,1%.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη εν μέσω επιφυλακτικότητας καθώς η πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε μια γενικά στενή αγορά αντιστάθμισε τον αρνητικό αντίκτυπο της αβέβαιης αύξησης της κινεζικής ζήτησης, τις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου και τις αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απελευθερώσουν περισσότερο πετρέλαιο από τα αποθέματά τους.

Περί τις 22:40 το Brent αυξήθηκε 2,2%, στα 92,01 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα στη συνεδρίαση, το Brent έφτασε στο χαμηλό των 89,32 δολαρίων.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ενισχυόταν 2,8% στα 85,18 δολάρια το βαρέλι.

www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης