Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 0,6% για τον Nasdaq και 0,8% για τον S&P

91 μονάδες έχασε ο Nasdaq

Απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές στάθμισαν πολλά εταιρικά αποτελέσματα και παρακολουθούσαν την αγορά ομολόγων, όπου οι αποδόσεις συνεχίζουν να ανεβαίνουν.

Ο Dow Jones υποχώρησε 91 μονάδες ή 0,30% στις 30,332 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,80% στις 3,665 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,18% στις 649,42 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,61% στις 10,614 μονάδες.

Ο Dow σημείωσε άνοδο πάνω από 300 μονάδες στα υψηλά της συνεδρίασης, αλλά οι μετοχές εξασθένησαν καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε στο υψηλό του 4,23% την Πέμπτη, διαπραγματευόμενο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008. Τα ανοδικά επιτόκια ήταν αντίθετα για τις μετοχές όλο το χρόνο, καθώς η Federal Reserve συνεχίζει να προσπαθεί να μετριάσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Εφόσον η επίσημη πολιτική είναι να κάνει το χρηματιστήριο να υποχωρήσει ενώ δεν γίνεται τίποτα για τη δημοσιονομική πολιτική, πιστεύουμε ότι η σωστή στάση είναι να είμαστε πτωτικοί για τις μετοχές και ανοδικοί στον πληθωρισμό», δήλωσε ο David Einhorn της Greenlight Capital στο CNBC.

Αρκετά ισχυρά αποτελέσματα κερδών περιόρισαν τις απώλειες για την αγορά, με την AT&T και την IBM να σημειώνουν άνοδο 7,4% και 4,8%, αντίστοιχα, αφού ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 6% αφού η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι αναμένει να χάσει τον στόχο παραδόσεων για το 2022. Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης τριμηνιαία έσοδα κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών.
Το αυξανόμενο περιβάλλον αποδόσεων των ομολόγων είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί είναι δύσπιστοι ότι η αγορά μπορεί να διατηρήσει ένα ράλι βραχυπρόθεσμα, παρόλο που η σεζόν κερδών του τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο μέχρι στιγμής.

«Η εικασία μας είναι ότι τα κέρδη θα είναι αρκετά καλά για να διατηρήσουν την αγορά σε ένα εύρος συναλλαγών, αλλά όχι αρκετά για να την επαναφέρουν στα υψηλά του μεσοκαλόκαιρου. Τα επιτόκια των ΗΠΑ συνεχίζουν να εκτινάσσονται σε νέα υψηλά κύκλου, βοηθώντας το δολάριο να ξεπεράσει τα αντίστοιχα του», δήλωσε ο Michael Shaoul της Marketfield Asset Management. Το δολάριο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του έναντι του γιεν Ιαπωνίας από το 1990 την Πέμπτη.
Οι μετοχές υποχωρούν για δύο συνεχόμενες ημέρες, αλλά οι κύριοι δείκτες εξακολουθούν να είναι αυξημένοι περίπου 2% για την εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης