Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνομιλία των υπουργών Αμύνης ΗΠΑ - Ρωσίας για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάϊο

Συνομιλία των υπουργών Αμύνης ΗΠΑ - Ρωσίας για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Μάϊο
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τη συνομιλία Lloyd Austin και Sergei Shoigu

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin και ο Ρώσος ομόλογός του Sergei Shoigu  μίλησαν για πρώτη φορά μετά τον Μάιο την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου και σύμφωνα με Ρώσο διπλωμάτη υψηλότατου επιπέδου. Η συνομιλία έλαβε χώρα για να αρθούν παραξηγήσεις μεταξύ των δύο μερών, σύμφωνα με το TASS.
Αυτά αναφέρει δημοσίευμα του REUTERS, που προσθέτει ότι το Πεντάγωνο αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, μένοντας στο ότι υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν οι γραμμές επικοινωνίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

"Οι παρεξηγήσεις πρέπει να ξεκαθαριστούν ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα...και αυτές είναι πολύ σημαντικές επαφές, και είναι πολύ σημαντικό ότι οι Αμερικανοί το επιδίωξαν πρώτοι",  ανέφερε το TASS o Ρώσος διπλωμάτης Konstantin Gavrilov, όπως ο ίδιος δήλωσε στην ρωσική τηλεόραση.

Ο Gavrilov ανέφερε, ότι η Μόσχα στην αρχή της συνομιλίας της ζήτησε να ξεκαθαριστεί το ζήτημα γύρω από τις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής που το ΝΑΤΟ διεξάγει.
Από την πλευρά του Πενταγώνου ειπώθηκε ότι η Παρασκευή προσέφερε την καλύτερη ευκαιρία για τις συνομιλίες, αλλά δεν διευκρίνισε αν θα υπάρξει νέα συνομιλία.

Το γεγονός αυτό κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς δείχνει ότι υπάρχει βούληση και από τις δύο πλευρές να περάσουν σε ένα πρώτο επίπεδο διαλόγου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης