Ενέργεια

Σκρέκας: Τις επόμενες εβδομάδες η υπουργική απόφαση για τα υπερκέρδη στην προμήθεια

Σκρέκας: Τις επόμενες εβδομάδες η υπουργική απόφαση για τα υπερκέρδη στην προμήθεια
Ο υπουργός τόνισε ότι θα ζητήσει από την Ρυθμιστική Αρχή τα ποσά που έχουν ανακτήσει όλα τα 27 κράτη-μέλη από τα υπερέσοδα

Την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή αλλά και της υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία θα φορολογηθούν τα υπερέσοδα που θα δημιουργηθούν στην προμήθεια για το 11μηνο μέχρι το Νοέμβριο, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,Κώστας Σκρέκας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση μηχανισμός φορολόγησης υπερκερδών στην παραγωγή και στη παρούσα φάση «ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την απειλή της κοινωνίας από την αισχροκέρδεια, κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη κυβερνητική ανακοίνωση για μηχανισμό φορολόγησης υπερεσόδων και στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής, «έχουμε εισπράξει πάνω από 2,2 δισ. ευρώ», ενώ αναφέρθηκε και σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα». «Θα ζητήσουμε από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα 27 κράτη-μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα» πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης