Ενέργεια

Shell: Στα 9,45 δισ. δολ. τα κέρδη το γ’ τρίμηνο

Shell: Στα 9,45 δισ. δολ. τα κέρδη το γ’ τρίμηνο
Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% το τέταρτο τρίμηνο

Η Shell ανακοίνωσε σήμερα κέρδη 9,45 δισ. δολαρίων τρίτου τριμήνου, υποχωρώντας από το υψηλό ρεκόρ του προηγούμενου τριμήνου λόγω της ασθενέστερης διύλισης και των συναλλαγών φυσικού αερίου, και ανακοίνωσε σχέδια για απότομη αύξηση του μερίσματος μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, ανακοινώνοντας σχέδια για αγορά μετοχών 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι ταμειακές ροές της Shell το τρίμηνο μειώθηκαν απότομα στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 18,6 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της μεγάλης εκροής κεφαλαίου κίνησης 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως αποτέλεσμα των αλλαγών στην αξία των ευρωπαϊκών αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της ήταν ελαφρώς πάνω από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρείχε η εταιρεία. Η Shell είχε καταγράψει τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο και 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% το τέταρτο τρίμηνο, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Ben van Beurden θα παραιτηθεί μετά από εννέα χρόνια στο τιμόνι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης