Ενέργεια

Scholz: Εύσημα στην Ελλάδα για την πρόσβαση σε LNG - Ανοιχτός στα μέτρα ελέγχου των τιμών του αερίου

Scholz: Εύσημα στην Ελλάδα για την πρόσβαση σε LNG - Ανοιχτός στα μέτρα ελέγχου των τιμών του αερίου

Προσδοκίες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Scholz

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτός εμφανίστηκε ο καγκελάριος Οlaf Scholz στις τελικές αποφάσεις που θα αφορούν τον έλεγχο των τιμών του φυσικού αερίου, επισημαίνοντας την προτεραιότητα της επάρκειας εφοδιασμού κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Έδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα για την προμήθεια και την αποθήκευση LNG και ανέφερε ότι η Γερμανία προχωρά αντίστοιχα στην ανάπτυξη τέτοιων υποδομών σε τέσσερα σημεία. «Η Ελλάδα είναι πρότυπο με αυτά που καταφέρνει με τις προμήθειες LNG και την αποθήκευση αερίου» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφεραν τόσο ο Καγκελάριος, όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός, πρόθεση τους είναι οι υπουργοί Ενέργειας να ολοκληρώσουν τις αποφάσεις για τα ενδεικνυόμενα μέτρα που ήδη έχουν καταγραφεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σαν προτάσεις - εισηγήσεις και το θέμα να μην επανέλθει σε επίπεδο πρωθυπουργών.  Ο Γερμανός Καγκελάριος αναφέρθηκε σε συμφωνία, όσον αφορά τις κοινές προμήθειες φυσικού αερίου για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της Ευρώπης και πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ζήτημα του ελέγχου των τιμών με τρόπο που δεν θα εμποδίσει την επάρκεια του εφοδιασμού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη σειρά του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι Ελλάδα και Γερμανία πρωτοστατούν στην πράσινη μετάβαση.

Ο Γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε στις ΑΠΕ, τονίζοντας ότι η «Ελλάδα έχει αναπτύξει εξαιρετικά προγράμματα για τις ανανεώσιμες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για τον κοινό στόχο, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί και αφορά την ανεξαρτησία από τις ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου. «Οι τιμές στην ενέργεια πρέπει να πέσουν και συμφωνήσαμε αυτό να γίνει με αλληλεγγύη. Η ενεργειακή κρίση είναι αποτέλεσμα της κρίσης στην Ουκρανία» συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο Γερμανός καγκελάριος, η πολιτική κατεύθυνση της ενεργειακής πολιτικής στην Ευρώπη είναι η απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο.Για να υπάρχει ευρωπαϊκή λύση πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των λαών, συμπλήρωσε.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης