Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πακέτο ενεργειακής στήριξης 500 εκατ. ευρώ για τα Δυτικά Βαλκάνια από την ΕΕ

Πακέτο ενεργειακής στήριξης 500 εκατ. ευρώ για τα Δυτικά Βαλκάνια από την ΕΕ
Κλυδωνισμοί στις ευρωπαϊκές οικονομίες που ήδη παλεύουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε να διαθέσει 500 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των ενεργειακών υποδομών στα Δυτικά Βαλκάνια, δήλωσε την Τετάρτη (26 Οκτωβρίου) η επικεφαλής της Επιτροπής Ursula von der Leyen στη Βόρεια Μακεδονία, κατά τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της στην περιοχή.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η άνοδος των τιμών της ενέργειας που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και η έναρξη του χειμώνα στέλνουν κλυδωνισμούς στις ευρωπαϊκές οικονομίες που ήδη παλεύουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο η βοήθεια ξεκινά με 80 εκατομμύρια ευρώ σε άμεση δημοσιονομική στήριξη για τη Βόρεια Μακεδονία, ώστε «να συμβάλει στην αντιμετώπιση του αντίκτυπου των υψηλών τιμών ενέργειας».

«Αλλά φυσικά θα έρθουν και άλλα. Για παράδειγμα, υπάρχουν επιχορηγήσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για ολόκληρη την περιοχή για επενδύσεις σε ενεργειακές συνδέσεις, ενεργειακή απόδοση και φυσικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανεξαρτησίας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης