Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παρέμβαση Biden για το μέρισμα της Exxon Mobil στους επενδυτές

Παρέμβαση Biden για το μέρισμα της Exxon Mobil στους επενδυτές

Τα 20 δισ. δολάρια ανέρονται τα κέρδη της Exxon

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κάλεσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Αμερικής για να χρησιμοποιήσει τα κέρδη ρεκόρ για να ανταμείψει τους επενδυτές αντί να μειώσει τις τιμές των καυσίμων.

"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να το πω αυτό, αλλά η παροχή κερδών στους μετόχους δεν είναι η ίδια με την τοποθέτηση των τιμών για τις αμερικανικές οικογένειες", δήλωσε ο Biden σε ένα tweet την Παρασκευή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon Mobil Darren Woods απευθύνθηκε στους αναλυτές της Wall Street σε τηλεδιάσκεψη.

Ο Πρόεδρος αντέδρασε στις παρατηρήσεις του Woods λίγες μόνο ώρες από τη στιγμή που ο πετρελαϊκός γίγαντας δημοσίευσε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια τριμηνιαία κέρδη- υψηλό όλων των εποχών για την Exxon-καθώς και τα σχέδια για αύξηση των μερισμάτων κατά σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

"Υπήρξε συζήτηση στις Η.Π.Α. σχετικά με τη βιομηχανία μας που επιστρέφει μερικά από τα κέρδη μας απευθείας στον αμερικανικό λαό", δήλωσε ο Woods στις παρατηρήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν την δήλωση Biden. "Αυτό ακριβώς κάνουμε με τη μορφή του τριμηνιαίου μέρισμα μας" επεσήμανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης