Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

Wall Street: Πτώση 1% για τον Nasdaq και 0,7% για τον S&P

128 μονάδες έχασε ο Dow

 

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, αν και ο Dow κατέγραψε τον καλύτερο μήνα του από το 1976.

Ο Dow Jones έκλεισε 128 μονάδες χαμηλότερα ή περίπου 039% στις 32,732 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,75% στις 3,871 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,6% στις 689,83 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 1,03% στις 10,988 μονάδες.

Οι αγορές έκαναν ένα δυνατό comeback τον Οκτώβριο. Ο Dow οδήγησε αυτά τα κέρδη και σημείωσε τελευταία άνοδο 14,1% για τον μήνα. Ο δείκτης κατέγραψε τον καλύτερο μήνα του από το 1976, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε πιο παραδοσιακές εταιρείες, όπως οι τράπεζες, για να οδηγήσουν τον επόμενο "ταύρο". Ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν επίσης άνοδο άνω του 8% και 4%, αντίστοιχα, για τον Οκτώβριο.

«Οι μετοχές παίρνουν μια ανάσα μετά τη μεγάλη πορεία της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στον Όμιλο Carson. «Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη την πάντα σημαντική συνεδρίαση της Fed και την απόφαση για τα επιτόκια την Τετάρτη, μια παύση έχει ακόμα πιο νόημα. ”

Τα κέρδη του Οκτωβρίου ήρθαν παρά τη μεικτή σεζόν αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, η οποία έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης και μεγάλες απογοητεύσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Meta Platforms και η Amazon. Αυτά τα ονόματα οδήγησαν στις τεχνολογικές απώλειες της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τον αναπτυξιακό τομέα.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4% αυτόν τον μήνα.

Οι traders προετοιμάζονται αυτή την εβδομάδα για την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που ξεκινά την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη. Πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα μήνυμα από τη δήλωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς ή τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell ότι η Fed θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις της ή να μειώσει το μέγεθός τους στο εγγύς μέλλον.

«Το μήνυμα της Τετάρτης θα είναι κρίσιμο για τις προσδοκίες της αγοράς στο μέλλον», δήλωσε ο Quincy Krosby της LPL Financial. «Ο πρόεδρος Πάουελ θα πρέπει να τελειοποιήσει τις απαντήσεις του σαν να περπατούσε σε ένα νομισματικό τεντωμένο σκοινί».

Η σεζόν εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται αυτήν την εβδομάδα με τις Uber, Pfizer και Advanced Micro Devices. Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στα στοιχεία του Οκτωβρίου για τις θέσεις εργασίας που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης