Ενέργεια

Ζημιές 40 δισ. ευρώ στο 9μηνο για την Uniper

Ζημιές 40 δισ. ευρώ στο 9μηνο για την Uniper
Σε τελικό στάδιο οι συνομιλίες με Σολτς για το «πακέτο σταθεροποίησης» του ομίλου.

Ζημιές περί τα 40 δισ. ευρώ κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2022 η Uniper, πριν την κρατικοποίηση, σύμφωνα με γερμανικά μέσα.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται κόστη ύψους 10 δισ. ευρώ για την έκτακτη αγορά φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να προστεθούν ζημιές της τάξης των 31 δισ. ευρώ λόγω των συνεπειών της όλης διαδικασίας αποτίμησης. Επίσης ο όμιλος επιβεβαίωσε τα προσωρινά λειτουργικά αποτελέσματα, ενώ ανακοίνωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Σόλτς έχουν εισέλθει σε τελικό στάδιο για το «πακέτο σταθεροποίησης» του ομίλου.

Υπενθυμίζεται πως η γερμανική κυβέρνηση, η διοίκηση της Uniper, καθώς και ο βασικός της μέτοχος, η φιλανδική Fortum είχαν καταλήξει προ μηνός σε συμφωνία για την κρατικοποίηση της εταιρείας φυσικού αερίου. Υπό τους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με την κυβέρνηση να διατηρεί ποσοστό 98,5% στην Uniper. Οι μέτοχοι της εισηγμένης θα πρέπει να συμφωνήσουν στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που θα λάβει χώρα στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης