Ενέργεια

Yamal-Europe: Αυξήθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Yamal-Europe: Αυξήθηκαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Σταθερές οι ροές μέσω Ουκρανίας

 

Οι ροές φυσικού αερίου προς Ανατολάς μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία αυξήθηκαν την Πέμπτη, ενώ οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας ήταν σταθερές.

Οι ροές εξόδου στο σημείο μέτρησης του Mallnow στα γερμανικά σύνορα του αγωγού Yamal ήταν 4.485.811 κιλοβατώρες (kWh) ανά ώρα μεταξύ 07:00 CET και 0800 CET, από περίπου 4.100.000 kWh/h για το μεγαλύτερο μέρος της Τετάρτης, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον χειριστή του αγωγού Gascade.
Οι υποψηφιότητες για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν 36,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), αμετάβλητες από την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Πέμπτη, παρόμοια με τα επίπεδα που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα στη Γερμανία από τη Ρωσία, παρέμειναν στο μηδέν.

Ο αγωγός δεν έχει ξανανοίξει από τότε που έκλεισε στις 31 Αυγούστου για αυτό που υποτίθεται ότι ήταν τρεις ημέρες συντήρησης.
Η Μόσχα έχει κατηγορήσει για το κλείσιμο τις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα. Ο αγωγός έχει επίσης υποστεί ζημιές από δολιοφθορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης