Ενέργεια

«Βόμβα» Antonov: Με τη συμμετοχή κάποιας κυβέρνησης οι εκρήξεις στους αγωγούς του Nord Stream

«Βόμβα» Antonov: Με τη συμμετοχή κάποιας κυβέρνησης οι εκρήξεις στους αγωγούς του Nord Stream
«Οι απλοί πολίτες και οι βιομηχανίες θα είναι αυτοί που θα υποστούν και τις μεγαλύτερες απώλειες από αυτήν την εξέλιξη» είπε μεταξύ άλλων
Βαρύνουσας σημασίας είναι τα όσα υποστηρίζει σε άρθρο του στο περιοδικό National Interest, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος έθιξε το ζήτημα των εκρήξεων στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.
Ο ίδιος υπονοεί πως η εν λόγω τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή κάποιας κυβέρνησης.

«Μια επίθεση σε μια υποδομή που είναι μοναδική υπό όρους ασφαλείας δημιουργεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο. Οποιοδήποτε εξαιρετικά σημαντικό αντικείμενο, ανεξάρτητα από το που βρίσκεται, τελεί υπό απειλή.
 
Επιπλέον, αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς κυβερνητική εμπλοκή» αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό National Interest ο Antonov, ο οποίος επισημαίνει ότι προφανώς και αυτή η πράξη δολιοφθοράς «είχε στόχο να διαλύσει πλήρως τους ενεργειακούς δεσμούς Ρωσίας και Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι: «Ό στόχος ήταν να στραφούν οριστικά οι καταναλωτές σε ακριβά καύσιμα. Είτε πρόκειται για το LNG είτε για νέες τεχνολογίες. Οι απλοί πολίτες και οι βιομηχανίες θα είναι αυτοί που θα υποστούν και τις μεγαλύτερες απώλειες από αυτήν την εξέλιξη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης