Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικάνοι κοντά στον έλεγχο του «House» μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στην Γερουσία

Οι Ρεπουμπλικάνοι κοντά στον έλεγχο του «House» μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στην Γερουσία
Αναμένονται τα αποτελέσματα της Γερουσίας

(UPD) Μόλις 7 έδρες έχουν μείνει στους Ρεπουμπλικάνους για να επισφραγίσουν την πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων (House), ενώ η Γερουσία είναι στον έλεγχο των Δημοκρατικών μετά την επικράτηση σε Αριζόνα και Νεβάντα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι προηγούνται για το House με 211 έδρες έναντι 204 των Δημοκρατικών.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει σχέδια για την απομάκρυνση της από το Κογκρέσο, σύμφωνα με μία συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Το τελικό αποτέλεσμα για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων που έχει 435 έδρες θα απαιτήσει αρκετές ημέρες ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κερδίσει 211 έδρες, ενώ απαιτούνται 218 έδρες για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας.

 

To τελικό αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία, καθώς ο ίδιος ο Biden παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι η προώθηση της ατζέντας της πολιτικής του θα είναι πολύ πιο δύσκολη με τους Ρεπουμολικάνους να αναλαμβάνουν τον έλεγχο  σε ένα από τα δύο Σώματα.

Οι Αμερικανοί φαίνεται ότι προσμέτρησαν στην ψήφο τους τον υψηλό πληθωρισμό και μια αποτυχημένη πολιτική των Δημοκρατικών που οδήγησε την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις όσον αφορά τα ελληνικά συμφέροντα αναφέρουν ότι η αμερικανική πολιτική όπως έχει καταγραφεί σε σχέση με την νοτιοανατολική Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο δεν θα αλλάξει και δεν αποτελεί προϊόν των εκάστοτε βραχυπρόθεσμων εκλογικών αποτελεσμάτων.


Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης