Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Περίεργη» η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα με τις αποστολές Δεκεμβρίου

«Περίεργη» η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας στην Κίνα με τις αποστολές Δεκεμβρίου
Ανώνυμες πηγές κάνουν ανάγνωση της συγκεκριμένης επιλογής

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Armaco έχει διαβεβαιώσει αρκετούς αγοραστές στην Ασία ότι θα παραδώσει πλήρεις συμβατικούς όγκους τον Δεκέμβριο παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η διαβεβαίωση έρχεται παρά τη δέσμευση εκ μέρους του Βασιλείου να μειώσει την παραγωγή του για να συμβάλει στη μείωση περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως σε όλο τον όμιλο, η οποία συμφωνήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+.

«Οι άνθρωποι εξετάζουν κάθε σχέδιο για να καταλάβουν πότε θα πραγματοποιηθεί η μείωση της παραγωγής, καθώς η αγορά δεν αισθάνθηκε περιορισμένη προσφορά», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων μία από τις πηγές του Reuters.

Την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα μειώσει την επίσημη τιμή πώλησης του πετρελαίου για τους Ασιάτες αγοραστές, και πάλι για τις παραδόσεις Δεκεμβρίου. Η μείωση των τιμών ήταν βαθύτερη από ό,τι περίμεναν οι έμποροι και τα διυλιστήρια, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Μια άλλη πηγή του Reuters ανέφερε ότι η μείωση της τιμής «θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ασία τον Δεκέμβριο, όταν ξεκινήσει η εφαρμογή του εμπάργκου στο ρωσικό αργό».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης