Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Engie: Κέρδη προ φόρων +79,3% στα 7,3 δισ ευρώ το 9μηνο - Αναθεώρηση προβλέψεων για το έτος

Engie: Κέρδη προ φόρων +79,3% στα 7,3 δισ ευρώ το 9μηνο - Αναθεώρηση προβλέψεων για το έτος

Ο όμιλος αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης των 13,2 δισ. και 14,2 δισ. ευρώ

 

Η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie αύξησε την Πέμπτη την πρόβλεψη των καθαρών εσόδων της για ολόκληρο το έτος, οδηγώντας τις μετοχές της υψηλότερα, καθώς ο αντίκτυπος της αύξησης της τιμής της ενέργειας που οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας αντιστάθμισε τις κυβερνητικές προσπάθειες να περιορίσει το ποσό που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Άλλοι πάροχοι ενέργειας σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσαν υψηλά κέρδη μετά τη διακοπή του εφοδιασμού που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που οδήγησε τις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ τον Αύγουστο. Έκτοτε έχουν υποχωρήσει αλλά παραμένουν υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.
Οι μετοχές της Engie σημείωσαν άνοδο έως και 6,1% στις αρχές της διαπραγμάτευσης.

Ο πάροχος φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας προέβλεψε ότι το καθαρό επαναλαμβανόμενο μερίδιο των εσόδων του ομίλου θα κυμανθεί μεταξύ 4,9 και 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο όμιλος αναμένει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης των 13,2 δισ. και 14,2 δισ. ευρώ και κέρδη προ της αφαίρεσης τόκων και φόρων (EBIT) από 8,5 δισ. σε 9,5 δισ. ευρώ.

Τα EBIT για το εννεάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 79,3% οργανικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Καθώς οι καταναλωτές αγωνίζονται με τον αντίκτυπο των αυξανόμενων λογαριασμών κοινής ωφελείας, οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη συζητούν τρόπους για να περιορίσουν τις τιμές.

«Είναι σημαντικό, ότι αυτή η πρόβλεψη περιλαμβάνει την «καλύτερη εκτίμηση της πιθανής επίδρασης των προτεινόμενων μέτρων έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, κυρίως στη Γαλλία και το Βέλγιο», έγραψαν οι αναλυτές της J.P.Morgan σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Ο επικεφαλής των οικονομικών Pierre-Francois Riolacci επεσήμανε τις δαπάνες μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζονται με ένα ευρωπαϊκό ανώτατο όριο εσόδων για να βοηθηθούν οι καταναλωτές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου τον περασμένο μήνα κατέληξε σε συμφωνία για τον ετήσιο εθνικό προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός φόρου στα κέρδη ενεργειακών εταιρειών όπως η Engie και η TotalEnergies.

Η Engie ανακοίνωσε επίσης ότι θα διανείμει στους υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο ένα εξαιρετικό μπόνους ύψους 1.500 ευρώ ο καθένας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης