Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη λιανική τιμή για δίκαιο κατακερματισμό του κόστους

Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη λιανική τιμή για δίκαιο κατακερματισμό του κόστους
Εμείς όπως γνωρίζετε εξαρχής είχαμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης σε σχέση με το πλαφόν στη λιανική τιμή, στο τιμολόγιο του ρεύματος, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα για τη θέρμανση στη Φλώρινα είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στις υψηλές δαπάνες για θέρμανση των νοικοκυριών στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Φλώρινα και την Καστοριά, επισήμανε ότι για τους κατοίκους αυτών των περιοχών απαιτείται η μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης καθώς και η επιδότηση άλλων μορφών θέρμανσης.

«Εμείς όπως γνωρίζετε εξαρχής είχαμε ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης σε σχέση με το πλαφόν στη λιανική τιμή, στο τιμολόγιο του ρεύματος. Θεωρούμε ότι είναι μια πιο δίκαιη επιλογή καταμερισμού του κόστους ανάμεσα στους μεγάλους παραγωγούς, στο νοικοκυριό αλλά και στο κράτος» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και έθεσε «το ζήτημα της πραγματικής φορολόγησης των υπερκερδών και όχι αυτών που εμφανίζονται και είναι πολύ κατώτερα από αυτά που εκτιμούμε».

«Από τη μία φεύγουν πάρα πολλά χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και αντί να πάνε απευθείας στην προστασία του καταναλωτή, ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των χρημάτων πάει στην στήριξη ισχυρών παικτών της οικονομίας και της ενέργειας με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πολύ άδικη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της περιπέτειας που ζούμε» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει διαμέσου του τομεάρχη ενέργειας Χάρη Δούκα κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική, φορολογικά κίνητρα και κίνητρα για εξοικονόμηση:

https://www.worldenergynews.gr/index.php?id=537524


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης