Ενέργεια

Σδούκου: Αισιοδοξία για τους εγχώριους υδρογονάνθρακες

Σδούκου: Αισιοδοξία για τους εγχώριους υδρογονάνθρακες
Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε την πρόοδο της ελληνικής αγοράς ενέργειας σε όλα τα επίπεδα

Μια σειρά σημαντικών και επίκαιρων ενεργειακών θεμάτων σχολίασε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.  

Η κ. Σδούκου εξέφρασε την αισιοδοξία του υπουργείου για το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής των εγχώριων υδρογονανθράκων, τα οποία πάντως θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών και των ερευνητικών γεωτρήσεων.

Η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε την πρόοδο της ελληνικής αγοράς ενέργειας σχετικά με το επίμαχο θέμα της εξοικονόμησης, καταγράφοντας μείωση της ζήτησης στον ηλεκτρισμό κατά 13% σε μηνιαία βάση κατά μέσο όσο και μείωση 18% στη ζήτηση αερίου σε ετήσια βάση.

Για τους τρόπους αναχαίτισης της ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με την κ. Σδούκου, η Ελλάδα υιοθετεί μέτρα που πραγματοποιούνται με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο, χωρίς να «ταράζονται» τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Σχολίασε δε, ότι στον επίκεντρο της ευρωπαϊκής ατζέντας βρίσκονται τα ελληνικά μέτρα.

Τέλος, όλα τα παραπάνω δεν έχουν επηρεάσει την πορεία της χώρας προς την ενεργειακή μετάβαση, αφού η «κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων για την υλοποίηση αυτού του στόχου»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης