Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Die Welt: Φόρο 33% στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου εξετάζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Die Welt: Φόρο 33% στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου εξετάζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ
Η κυβέρνηση στοχεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα υπερκέρδη για να καλύψει τη κρατική χρηματοδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σκοπεύει να εισαγάγει φόρο 33% στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν επωφεληθεί από απροσδόκητα κέρδη, ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Die Welt.

Επικαλούμενη ένα προσχέδιο εγγράφου, η Die Welt είπε ότι εταιρείες στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του άνθρακα και της διύλισης των οποίων τα κέρδη για αυτό και το επόμενο έτος είναι περισσότερο από 20% υψηλότερα από τα μέσα κέρδη του 2018 έως το 2021, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο.

Όλο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας σε πίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ενεργειακές εταιρείες ως απάντηση στις υψηλές τιμές ενέργειας λόγω της κατάρρευσης των προμηθειών από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο στόχος

Η κυβέρνηση στοχεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τα υπερκέρδη για να καλύψει τη κρατική χρηματοδότηση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς, του ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, το ποσό αυτό ανέρχεται στα 3 δις. ευρώ, χωρίς να επιβεβαιώνεται επίσημα από κάποιον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης