Ενέργεια

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για μείωση ΕΦΚ, υπερκέρδη και "νταβατζιλίκια"

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για μείωση ΕΦΚ, υπερκέρδη και
Η κυβέρνηση που λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο, τα δίνει όλα στους νταβατζήδες της ενέργειας ενέργειας

«Με σχέδιο και προτάσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τεράστια κρίση ακρίβειας, να μπει ένα τέλος την λεηλασία του δημόσιου πλούτου και να ξαναφέρουμε την δικαιοσύνη στον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε αγρότες της Πέλλας στο χωριό Γαλατάδες την Τετάρτη (23/11/2022).
«Στην υπαρξιακή αγωνία πρέπει να απαντήσουμε με σχέδιο, με προτάσεις. Όχι με υπερφίαλες κραυγές. Θαύματα δεν γίνονται. Αυτό που γίνεται είναι να σταματήσουμε αυτή την ρεμούλα. Να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση που είναι πρωτοφανής για τον τόπο. Να σταματήσουμε την λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη και με σχέδιο να δημιουργήσουμε υποδομές για τους αδύναμους, για τους παραγωγούς, για την μεσαία τάξη που λεηλατείται τα τρία αυτά χρόνια από τον μηχανισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας» υπογράμμισε.

Η κυβέρνηση παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «σήμερα βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την αντιμετωπίζουμε με έκτακτα μέτρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Υπενθύμισε ότι ο ίδιος προειδοποίησε πριν από ένα χρόνο για «τσουνάμι ακρίβειας» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «Θυμάστε τις ανοησίες που λέγανε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα θα είναι 2, 3 και 4 ευρώ και ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την ακρίβεια; Βλέπαμε ότι έρχεται τσουνάμι. Και είπαμε, μειώστε τώρα τον ΕΦΚ για τα καύσιμα στο κατώτατο επίπεδο. Καταργείστε τον ΕΦΚ για τον αγρότη και τον παραγωγό. Να έχει δυνατότητα να μην καταβάλει ΕΦΚ. Να μου πείτε, σε αυτή την χώρα αφορολόγητο πετρέλαιο έχουν μόνο οι εφοπλιστές.

Οι αγρότες και οι παραγωγοί δεν μπορούν. Σε συνθήκες κρίσης δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, λέμε. Και ταυτόχρονα είπαμε, μειώστε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για να μπορεί να ανασάνει το μέσο νοικοκυριό και φορολογείστε τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ακριβώς το αντίθετο και λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, που οδήγησαν σε μια σειρά από αρνητικές πρωτιές ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, γίνεται μια πρωτοφανής αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα. Γίνεται μια πρωτοφανής αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους. Από τους μεσαίους και τους φτωχούς σε κάποιους λίγους και ισχυρούς που βλέπουν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται και παθαίνουν ίλιγγο από τα υπερκέρδη, την ώρα που η μέση οικογένεια, ο κόσμος της παραγωγής, της μισθωτής εργασίας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/653186/tsipras-i-kyvernisi-pou-leilatei-ton-dimosio-ployto-ta-dinei-ola-stous-davatzides-tis-energeias

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης