Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Scholz: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα μέτρα για τις τιμές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Scholz: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα μέτρα για τις τιμές αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας

Για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα σχεδιαζόμενα μέτρα στις τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια ταχεία διαδικασία, δήλωσε ο καγκελάριος Olaf Scholz την Παρασκευή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Νωρίτερα την Παρασκευή, εκπρόσωπος είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι θα εγκριθούν τα μέτρα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Scholz έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Γαλλίδας πρωθυπουργού Elisabeth Borne στο Βερολίνο, κατά την οποία οι δύο χώρες υπέγραψαν κοινή δήλωση για την ενίσχυση της δέσμευσης για ενεργειακή αλληλεγγύη.

"Πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο και να περιορίσουμε τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να πραγματοποιήσουμε διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να επιτρέψουμε στους καταναλωτές να πληρώνουν τιμές που είναι ευθυγραμμισμένες με το κόστος παραγωγής", είπε ο Borne, προσθέτοντας: "Η σωστή απάντηση σε αυτό το ζήτημα θα είναι ευρωπαϊκή και είμαι πεπεισμένος ότι θα συγκλίνουμε στο θέμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης