Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Powell: Έρχονται μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων - Στο + 2,1% ο S&P 4.044 μονάδες

tags :
Powell: Έρχονται μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων - Στο + 2,1% ο S&P 4.044 μονάδες
«Παρότι υπάρχουν ορισμένες ελπιδοφόρες εξελίξεις, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών» δήλωσε ο Powell

Yψηλές πιθανότητες οι επόμενες επιτοκιακές αυξήσεις στις ΗΠΑ να είναι μικρότερες από αυτές που είχαν αποφασιστεί κατά τις προγενέστερες συνεδριάσεις της Federal Reserves (0,75%), παρόλο που η πρόοδος σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση του πληθωρισμού δεν είναι επαρκής, έδωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Jay Powell. 
Ειδικότερα, απηχώντας πρόσφατες δηλώσεις άλλων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας, αλλά και σχόλια που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της Fed τον Νοέμβριο, ο Powell είπε ότι η κεντρική τράπεζα είναι σε θέση να μειώσει το μέγεθος των επιτοκιακών αυξήσεων το συντομότερο, από τον επόμενο μήνα.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια προόδου στον πληθωρισμό.
«Παρότι υπάρχουν ορισμένες ελπιδοφόρες εξελίξεις, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών» δήλωσε ο Powell κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ινστιτούτο Brookings.
Ο Jay Powell σημείωσε επίσης ότι οι κινήσεις πολιτικής όπως οι αυξήσεις των επιτοκίων και η ποσοτική συρρίκνωση (QT) γενικά χρειάζονται χρόνο.

Περισσότερα:

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/654256/powell-fed-apo-dekemvrio-oi-afksiseis-ton-epitokion-tha-einai-mikroteres

www.worldenergyneww.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης