Τελευταία Νέα

Cepsa: Επένδυση 2 δισ. ευρώ σε έργο πράσινου υδρογόνου 2 GW στην Ισπανία

Cepsa: Επένδυση 2 δισ. ευρώ σε έργο πράσινου υδρογόνου 2 GW στην Ισπανία
Επιπρόσθετο ποσό επένδυσης στις ΑΠΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ισπανικής εταιρείας πετρελαίου Cepsa αποκάλυψε σχέδια για επένδυση 3 δισ. ευρώ σε έργο πράσινου υδρογόνου, σύμφωνα με αναφορές του rechargenews.

Το έργο θα αποτελείται από δύο συσκευές ηλεκτρόλυσης 1 GW — η μία στο λιμάνι της πόλης Algeciras και η άλλη στην Huelva, 270 χιλιόμετρα μακριά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cepsa, Maarten Wetselaar, πρόσθεσε ότι άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την τροφοδοσία των ηλεκτρόλυσης.

Η Cepsa είχε προηγουμένως ανακοινώσει την πρόθεσή της να έχει 2 GW πράσινης παραγωγικής ικανότητας υδρογόνου έως το 2030, με ισχύ 7 GW νέων αιολικών και ηλιακών πάρκων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, η Cepsa υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με το λιμάνι του Ρότερνταμ για τη μεταφορά πράσινου υδρογόνου από το Algeciras, όπου η ισπανική εταιρεία διαθέτει διυλιστήριο, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.

Εκείνη την εποχή, η Cepsa ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να αναπτύξει μια παρόμοια αλυσίδα εφοδιασμού από την Huelva στο Ρότερνταμ. Τέλος, ο Wetselaar, ο οποίος ήταν επικεφαλής στον τομέα φυσικού αερίου και ΑΠΕ στη Shell μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, είπε ότι το έργο θα βοηθήσει την Ισπανία να γίνει «μια ενεργειακή δύναμη με εξαγωγικές δυνατότητες στον υπόλοιπο κόσμο και να εγγυηθεί την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης», αναφέρει το Reuters.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης