Διεθνή

Πυρά Lavrov κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Πυρά Lavrov κατά ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου δικαιολόγησε την αναστολή των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Ρωσίας για την ανανέωση της συνθήκης START για τα πυρηνικά όπλα

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, την οποία μετέτρεψαν σε «υπαρξιακή απειλή» για τη Ρωσία, μη αφήνοντας στη Μόσχα άλλη επιλογή από τη στρατιωτική επέμβαση. Αυτό υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραθέτει κάθε χρόνο αυτή την εποχή, υπερασπιζόμενος ταυτόχρονα τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο, που έχουν καταδικαστεί ως έγκλημα πολέμου από το Κίεβο και τους συμμάχους του.

«Πλήττουμε ενεργειακές εγκαταστάσεις που επιτρέπουν σε εσάς (τη Δύση) να διοχετεύετε φονικά όπλα στην Ουκρανία για να σκοτώνουν Ρώσους. Επομένως μη λέτε ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο· συμμετέχετε απευθείας», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου δικαιολόγησε την αναστολή των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Ρωσίας για την ανανέωση της συνθήκης START για τα πυρηνικά όπλα, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «αφέλεια» να διαπραγματεύεται η χώρα του με εκείνους «που πασχίζουν να την καταστρέψουν». Εμφανίστηκε, ωστόσο, ανοιχτός σε ειρηνευτικές συνομιλίες ανωτάτου επιπέδου τόσο με την Ουάσιγκτον όσο και με το Κίεβο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης