Ενέργεια

Yamal-Europe: Μηδενικές οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Yamal-Europe: Μηδενικές οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Οι ρωσικές προμήθειες στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας αυξήθηκαν

 

Οι ροές φυσικού αερίου με προορισμό την Ανατολή μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία μειώθηκαν στο μηδέν το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι ρωσικές προμήθειες στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας αυξήθηκαν.

Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν στο μηδέν μεταξύ 06:00 CET και 0700 CET, από 1.305.783 kWh/h την προηγούμενη ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης αγωγών Gascade.

Οι υποψηφιότητες ή τα αιτήματα για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ανήλθαν σε 41,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), ελαφρώς αυξημένα από 41 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 42,4 εκατ. εκ. φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας τη Δευτέρα.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα στη Γερμανία από τη Ρωσία, παρέμειναν στο μηδέν.
Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου για κάτι που υποτίθεται ότι ήταν τριήμερη συντήρηση, αλλά δεν έχει ξανανοίξει, με τη Μόσχα να κατηγορεί την κατάσταση στις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα.
Η Ρωσία είπε ότι δεν μπόρεσε να επανεκκινήσει τον αγωγό, αλλά έκτοτε ο αγωγός έχει επίσης υποστεί ζημιές από ύποπτες δολιοφθορές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης