Ενέργεια

Scholz: Οι τιμές στο φυσικό αέριο δεν θα επανέλθουν ποτέ στα προ πολέμου επίπεδα

Scholz: Οι τιμές στο φυσικό αέριο δεν θα επανέλθουν ποτέ στα προ πολέμου επίπεδα
Σημειώνεται πως η Γερμανία έχει δρομολογήσει την κατασκευή νέων τερματικών σταθμών για υγροποιημένο φυσικό αέριο
Την θέση πως η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αποσύρει τα στρατεύματα της διατύπωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, ο οποίος υποστήριξε πως η γερμανική πλευρά κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποτραπεί ένας απευθείας πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στις εφημερίδες του ομίλου Funke, έκανε ειδική αναφορά και στις τιμές φυσικού αερίου,, αναφέροντας πως αυτές δεν πρόκειται να επιστρέψουν ποτέ στα επίπεδα που ήταν πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν πρέπει να υπολογίζουμε πλέον στις ρωσικές πηγές ενέργειας.

Τώρα λαμβάνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες αποφάσεις για να καταστούμε ανεξάρτητοι από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους σε μακροπρόθεσμο διάστημα.Οι τιμές του αερίου αναμένεται να ομαλοποιηθούν στο μέλλον, αφού θα έχουμε νέες δυνατότητες για εισαγωγές. Ωστόσο, δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στις χαμηλές τιμές που είχαμε πριν τον πόλεμο» υπογράμμισε ο καγκελάριος της Γερμανίας.


Σημειώνεται πως η Γερμανία έχει δρομολογήσει την κατασκευή νέων τερματικών σταθμών για υγροποιημένο φυσικό αέριο, με το σχεδιασμό να προβλέπει πως δύο πλωτές εγκαταστάσεις θα τεθούν σε λειτουργία έως τα τέλη του 2022 και άλλες δύο έως το Μάιο του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης