Ενέργεια

Το παρών Σδούκου στο Κάιρο για το EMGF - Τι συζητήθηκε

Το παρών Σδούκου στο Κάιρο για το EMGF - Τι συζητήθηκε
Η Γενική Γραμματέας εκπροσώπησε τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα για λογαριασμό της Ελλάδας

Το παρών στην 8η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/12 στο Κάιρο, έδωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, υπό την Προεδρία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσας Πηλείδου.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν, επίσης, οι Υπουργοί Ενέργειας της Αιγύπτου, Tarek El-Molla, και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη. Στις εργασίες της Συνόδου συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Bradford John Crabtree και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Matthew Robert Baldwin.

Μάλιστα, η εν λόγω υπουργική Σύνοδος έχει αποδείξει μέσω των μελών του, των παρατηρητών και άλλων φορέων ότι μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, έχοντας επίγνωση των παγκόσμιων κλιματικών στόχων.


75_1.JPG

Τι συζητήθηκε

Η Συνάντηση εξέτασε τα επιτεύγματα του EMGF του τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένης της οριστικοποίησης και της έγκρισης της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του EMGF που περιέχει την αποστολή, το όραμα του EMGF, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής για την επίτευξη των στόχων του φόρουμ.

Τα Μέλη και οι Παρατηρητές επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων του EMGF, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των Μελών του επί των φυσικών τους πόρων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Οι αξιότιμοι υπουργοί και οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών συμφώνησαν να συναντηθούν για την επόμενη Υπουργική Σύνοδο στα κεντρικά γραφεία του EMGF στο Κάιρο κατά τη διάρκεια 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης