Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αύξηση του ΑΕΠ τον Οκτώβριο 2022

Βρετανία: Αύξηση του ΑΕΠ τον Οκτώβριο 2022
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο η βρετανική οικονομία
Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο η βρετανική οικονομία, μετά από έναν Σεπτέμβριο που επηρεάστηκε από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αλλά δεν υπήρχαν πολλά σημάδια για μια διαρκή στροφή προς το καλύτερο, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει την οικονομία.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,5% από τον Σεπτέμβριο, καθώς τα καταστήματα και άλλες υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές επέστρεψαν στο κανονικό ωράριο εργασίας. Η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκε επίσης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, κατά 0,8% περισσότερο από το αναμενόμενο, και η μεταποιητική παραγωγή σημείωσε επίσης καλύτερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες αυξάνοντας κατά 0,7%.
Ωστόσο, το ΑΕΠ τους τρεις μήνες έως τον Οκτώβριο εξακολουθούσε να είναι μειωμένο κατά 0,3% σε σχέση με την περίοδο έως τον Σεπτέμβριο. Τα στοιχεία έρχονται τρεις ημέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου η ΒοΕ αναμένεται να αυξήσει εκ νέου τα βασικά της επιτόκια, παρά τις σαφείς ενδείξεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διολισθαίνει σε ύφεση.
 

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης