Ενέργεια

«Πράσινο» φως από την Κομισιόν για τον ενεργειακό διάδρομο μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής

«Πράσινο» φως από την Κομισιόν για τον ενεργειακό διάδρομο μεταξύ Ιταλίας και Αφρικής
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση είναι η πιο επείγουσα πρόκληση για την ΕΕ, η οποία εργάζεται για κοινές λύσεις για μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο ρωσικό φυσικό αέριο

Πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα σχέδιο για την κατασκευή μιας νέας υποθαλάσσιας γραμμής μεταφοράς ενέργειας που θα μεταφέρει καθαρή ενέργεια από την Τυνησία στην Ιταλία.Πρόκειται για ένα «αποφασιστικό» βήμα προς την κατεύθυνση της μετατροπής της νότιας Ιταλίας σε «ενεργειακό κόμβο» στην Ευρώπη, ο οποίος θα «ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου», δήλωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργειακής Ασφάλειας, όπως μεταδίδει το euractiv.gr

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση είναι η πιο επείγουσα πρόκληση για την ΕΕ, η οποία εργάζεται για κοινές λύσεις για μια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο μεσογειακός ενεργειακός κόμβος, που προωθείται από την ιταλική κυβέρνηση, θα εγγυάται στην Ευρώπη μια καθαρή ροή ενέργειας, κυρίως ηλιακής, ισχύος 600 MW συνεχούς ρεύματος.Η υποθαλάσσια γραμμή μεταφοράς ενέργειας θα κατασκευαστεί από την Terna Spa και την STEG Tunisie. Η νέα σύνδεση θα εκτείνεται από τη χερσόνησο Cape Bon στην Τυνησία έως τον ηλεκτρικό σταθμό Partanna στην επαρχία Trapani της Σικελίας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ιταλική επιτυχία», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι. «Είναι στο πεπρωμένο της Ιταλίας να γίνει ένας νέος ενεργειακός κόμβος για ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, είναι στην αποστολή μας να εντείνουμε τη συνεργασία με την Αφρική για να φέρουμε επενδύσεις και ανάπτυξη», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης