Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Ανύπαρκτος μέχρι τώρα ο αντίκτυπος των κυρώσεων στο πλαφόν πετρελαίου για τη Ρωσία

Σαουδική Αραβία: Ανύπαρκτος μέχρι τώρα ο αντίκτυπος των κυρώσεων στο πλαφόν πετρελαίου για τη Ρωσία
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε στο φόρουμ στο Ριάντ ότι ο ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη σταθερότητα της αγοράς το επόμενο έτος.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman αναφέρθηκε στην επιβολή κυρώσεων στη Δύση στο πετρέλαιο, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν φέρει ακόμη αποτελέσματα».

Το πλαφόν στο πετρέλαιο τέθηκε σε ισχύ στις 5/12, καθώς η Δύση προσπαθεί να περιορίσει την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία. «Αυτό που συμβαίνει τώρα όσον αφορά τις κυρώσεις και τα ανώτατα όρια τιμών που επιβλήθηκαν και όλα αυτά πραγματικά δεν έφεραν σαφή αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που εφαρμόστηκαν στις 5 Δεκεμβρίου. Διαπιστώνουμε αβεβαιότητα στην εφαρμογή τους» δήλωσε ο πρίγκιπας σε φόρουμ που πραγματοποιήθηκε μετά τις ανακοινώσεις του προϋπολογισμού της χώρας για το 2023.  

Ο πρίγκιπας Abdulaziz είπε ότι η αντίδραση της Ρωσίας και οι ενέργειες που θα λάβει ως απάντηση σε αυτά τα εργαλεία ήταν μια άλλη πτυχή που έπρεπε να ληφθεί υπόψη κατά την εξέταση της κατάστασης στις παγκόσμιες αγορές.

Στο επίκεντρο η διαχείριση του πληθωρισμού

Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι κεντρικές τράπεζες εξακολουθούν να ασχολούνται με τη διαχείριση του πληθωρισμού, ανεξάρτητα από το κόστος αυτών των μέτρων και τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπό τους στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Η απόφαση της συμμαχίας του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στις 5 Οκτωβρίου αποδείχθηκε η σωστή όταν ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες εξελίξεις, είπε. Ο Οργανισμός, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συνεδρίασε τελευταία φορά στις 4 Δεκεμβρίου και αποφάσισε να διατηρήσει την παραγωγή αμετάβλητη εν μέσω αποδυνάμωσης της οικονομίας και αβεβαιότητας σχετικά με το πώς το ανώτατο όριο τιμών της Ρωσίας θα επηρεάσει την αγορά.

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε στο φόρουμ στο Ριάντ ότι ο ΟΠΕΚ+ θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στη σταθερότητα της αγοράς το επόμενο έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης