Ενέργεια

Yamal-Europe: Ξανάρχισαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά

Yamal-Europe: Ξανάρχισαν οι ροές φυσικού αερίου προς τα ανατολικά
Η Gazprom ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Οι ροές φυσικού αερίου με προορισμό την Ανατολή ξεκίνησαν ξανά μέσω του αγωγού Yamal-Europe προς την Πολωνία από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού Gascade την Τρίτη.
Οι ροές εξόδου στο μετρητικό σημείο Mallnow στα γερμανικά σύνορα ήταν 853.815 kWh/h μεταξύ 0800 CET και 0900 CET από το μηδέν νωρίτερα το πρωί.

Οι υποψηφιότητες ή τα αιτήματα για ρωσικό αέριο στη Σλοβακία από την Ουκρανία μέσω του συνοριακού σημείου Velke Kapusany ήταν 43,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), μειωμένα από 45,2 mcm την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Τρίτη, όγκος που ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις τελευταίες ημέρες.
Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, που διασχίζει τη Βαλτική Θάλασσα από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρέμειναν στο μηδέν.

Ο αγωγός έκλεισε στις 31 Αυγούστου για κάτι που υποτίθεται ότι ήταν τριήμερη συντήρηση, αλλά δεν έχει ξανανοίξει, με τη Μόσχα να κατηγορεί την κατάσταση στις δυτικές κυρώσεις και τεχνικά ζητήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης