Επιχειρήσεις

Επένδυση στη γνώση από τη Sunlight – Έναρξη του 2ου προγράμματος «Rise to the Challenge»

Επένδυση στη γνώση από τη Sunlight – Έναρξη του 2ου προγράμματος «Rise to the Challenge»

Εκπαίδευση σε καινοτόμες τεχνολογίες και ελκυστικό πακέτο αποδοχών με προοπτικές για σημαντική καριέρα στους νέους μηχανικούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  

Μετά την πρόσφατη επενδυτική κίνηση της Sunlight Group με την εξαγορά του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Triathlon Holding GmbH στη Γερμανία, η εταιρεία εξελίσσεται σε έναν παγκόσμιο παίκτη στον κλάδο της τεχνολογίας, οχυρώνοντας το σήμερα, αλλά προετοιμάζοντας και το αύριο. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία τρέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα έμμισθης εκπαίδευσης «Rise to the Challenge», το οποίο δίνει την μοναδική ευκαιρία σε νέες και νέους απόφοιτους μηχανικούς να ανοίξουν τα φτερά τους και να χαράξουν τη δική τους πορεία στην τεχνολογία λιθίου και τις εφαρμογές για αποθήκευση ενέργειας, όπου ειδικεύεται η εταιρεία. 

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επένδυση της Sunlight στην γνώση, δεδομένου ότι η Έρευνα και η Ανάπτυξη αποτελούν βασικές της προτεραιότητες.

«Τεκμήριο» αυτής της προσέγγισης, είναι η απασχόληση περισσότερων από 200 επιστημόνων στα ερευνητικά κέντρα της και σε εκείνα των θυγατρικών της εταιρειών, μηχανικούς και άλλους ειδικούς που εργάζονται στην ανάπτυξη βιώσιμων και ολοκληρωμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας.

Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις σε 12 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία. 

92_2.JPG

Το «μενού» του προγράμματος 

Για τον 2ο κύκλο του «Rise to the Challenge», προσφέρεται 12μηνη έμμισθη κατάρτιση στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Sunlight στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στην πιλοτική γραμμή παραγωγής πρωτότυπων στοιχείων λιθίου της εταιρείας για μπαταρίες βιομηχανικών οχημάτων και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Η γραμμή αυτή είναι η πρώτη του είδους της στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις ελάχιστες σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Στις επιπλέον παροχές του προγράμματος συμπεριλαμβάνεται ένα μοναδικό πακέτο αποδοχών, αλλά και επιπρόσθετη υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους που θα χρειαστεί να μετεγκατασταθούν στη βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

13_144.JPG


Οι προθεσμίες των εγγραφών 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα αίτησης. Σημειώνεται ότι οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο του εν λόγω προγράμματος ξεκίνησαν την 1η Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. 

Στον 2ο κύκλο, οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στην πράξη μέσω συνεργασίας με κορυφαίους επιστήμονες από όλον τον κόσμο, βάζοντας το πολύτιμο λιθαράκι τους στην εκπόνηση απαιτητικών έργων και projects.  

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο κύκλο του προγράμματος υπέβαλαν συμμετοχή  50 πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων επιλέχθηκαν δέκα άτομα που ξεκίνησαν επισήμως το ταξίδι τους στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2021.


Τάσεις ισχυρής επέκτασης στο εξωτερικό 

Παρά το γενικότερο αίσθημα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά, οι τάσεις επέκτασης της Sunlight Group εκτός συνόρων είναι εμφανείς και διαρκώς ενισχύονται.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2022, η εταιρεία «χτύπησε» με νέο deal στη Γερμανία που αλλάζει πλήρως το τοπίο στις μπαταρίες βιομηχανικής ηλεκτροκίνησης για τον κλάδο της ενδοεφοδιαστικής αλυσίδας (intralogistics) και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Είχε προηγηθεί ένα αξιοσημείωτο άνοιγμα σε στρατηγικές αγορές του εξωτερικού, με τις ΗΠΑ να αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα άλματα της εταιρείας για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στην αμερικανική αγορά για καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας.  

Τέλος, ο τζίρος των 183 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε συνδυασμό με την κατά 31% αύξηση του EBITDA στα 22,9 εκατομμύρια ευρώ μαρτυρούν το μέγεθος των επιδόσεων της Sunlight, δημιουργώντας μεγαλύτερες υποσχέσεις για το μέλλον τόσο της ίδιας της επιχείρησης όσο και των στελεχών της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης