Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Τάπα Κυριάκου στον Τσίπρα

Τάπα Κυριάκου στον Τσίπρα
Το προσπάθησε το Σάββατο στην Βουλή ο Τσίπρας αλλά δεν του βγήκε και να γιατί:
Μίλησε για τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών που έφτασαν τα 2,2 δισ ευρώ από τα οποία φορολογήθηκαν μόνο τα 370 εκατ ευρώ. Η ΡΑΕ τον αλγόριθμο της οποίας επικελέστηκε ουδέποτε μίλησε για αυτά τα αποτελέσματα, τα καθαρά νούμερα ήταν πολύ μικρότερα και ήλθαν στα επίπεδα που προσδιορίστηκαν όταν αφαιρέθηκαν οι εκπτώσεις, που είχαν ήδη γίνει.

Παράλληλα δεν αναγνώρισε ότι ο Μηχανισμός Ανάκτησης έχει φέρει έσοδα, που έχουν πάει σε επιδοτήσεις καταναλωτών ύψους 2,5 δισ, έχοντας προσγειώσει τα τιμολόγια σε επίπεδα ανεκτά για τους καταναλωτές, ενώ ο ίδιος υπολόγιζε ότι ο χειμώνας θα ήταν καταστροφικός.
Όμως το καθοριστικό στοιχείο ήταν το κυβερνητικό πλάνο φορολόγησης των διυλιστηρίων.
Παράλληλα ο αργηγος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε λαϊκιστής, επιτιθέμενος στα κέρδη των επιχειρήσεων προς άγραν ψήφων, υπονομεύοντας το επενδυτικό κλίμα και ξεχνώντας προφανώς τις ζημίες των διυλιστηρίων την πρώτη χρονιά του COVID.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο, γιατί ο Ανδρουλάκης είτε ο Κατρίνης δεν πέφτουν σε τέτοια λάθη. Για τον λόγο αυτό θα έχει ενδιαφέρον όλη αυτή η περίοδος και οι προτάσεις που θα κατατεθούν στο ενεργειακό, όπου ο Τσίπρας αγνόησε είτε ακούσια είτε εκούσια ακόμα και την υπερφορολόγηση των προμηθευτών!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης