Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Simson: Εφικτή η συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο στη σημερινή συνεδρίαση

Simson: Εφικτή η συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο στη σημερινή συνεδρίαση
Αισιόδοξη η επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

«H συμφωνία για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου είναι εφικτή» δήλωσε σήμερα η επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ, Kadri Simson, ενόψει της σημρινής συνάντησης των υπουργών Ενέργειας της Ευρώπης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία είναι εφικτή. Φυσικά, απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού από όλους» συμπλήρωσε στη συνέχεια, με βάση τα όσα αναμεταδίδει το Reuters.

Η συμβιβαστική πρόταση της Τσεχίας για 188 ευρώ/MWh

Η Τσεχία, που είναι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες έχει συντάξει, ένα νέο συμβιβαστικό κείμενο, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει και πάλι σήμερα αδιέξοδο στις συνομιλίες των υπουργών.
Η τελευταία της πρόταση, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters, προβλέπει ότι το ανώτατο όριο θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί εάν οι τιμές ΤΤF στο συμβόλαιο επόμενου μήνα υπερβούν τα 188 ευρώ/ΜWh για τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόταση, που κοινοποιήθηκε στις χώρες της ΕΕ το Σάββατο, το ανώτατο όριο τιμής της ΕΕ δεν θα πέσει κάτω από τα 188 ευρώ/MWh, ακόμη και αν η τιμή αναφοράς του υγροποιημένου αερίου (LNG) υποχωρήσει σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα. Το πλαφόν θα αποτρέψει τη διεξαγωγή συναλλαγών σε συμβόλαια TTF παράδοσης επόμενου μήνα ως και παράδοσης σε ένα έτος σε τιμή μεγαλύτερη κατά 35 ευρώ/MWh πάνω από μια τιμή αναφοράς που θα αποτελείται από υφιστάμενες εκτιμήσεις τιμών υγροποιημένου LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης